نرم افزار سی آر ام (CRM) ...
2024/06/02در این مقاله قصد داریم درباره نرم افزار OKR به بررسی موضوعات مرتبط آن بپردازیم. نرم افزار OKR یک ابزار کاربردی برای شرکت ها و سازمان هاست که به آنها در تعیین و پیگیری اهداف سازمانی کمک می کند و علاوه بر این باعث بهبود شفافیت و هم راستایی اهداف در تمام بخش های سازمان می شود. در ادامه مطالب با توجه به ارائه تعریف دقیقی از نرم افزار OKR و مفهوم اهداف و نتایج کلیدی (OKR) به بررسی مزایای این نرم افزار هم می پردازیم. همچنین به شرح هر کدام از امکانات و ویژگی های این نرم افزار اشاره می کنیم تا بتوانید با ماژول های نرم افزار OKR آشنا شوید و به راحتی ابزار مناسب کسب و کار خود را انتخاب کنید.
نرم افزار OKR (اهداف و نتایج کلیدی) ابزاری است که شرکتها از آن برای تعیین و پیگیری اهداف سازمانی استفاده میکنند و در عین حال شفافیت، دیدپذیری و همراستایی اهداف را در تمام سطوح سازمان بهبود میبخشد. این نرم افزار چارچوبی را فراهم میکند که به کمک آن استراتژی و اهدافی تدوین میشوند تا اهداف فردی و تیمی را به اهداف کلان سازمان متصل میکند. شما میتوانید از نرم افزار OKR برای ساخت استراتژی اولیه خود و ردیابی پیشرفت OKR برای تمامی اهداف فردی مرتبط استفاده کنید. نرم افزار OKR روشی اثبات شده برای بهبود هماهنگی بین کارمندان و اهداف کلان کسبوکار شرکت است. این کار از طریق ایجاد یک چارچوب شفاف و هم پوشانی صورت میگیرد که به صورت بصری به کارمندان نشان میدهد که OKR های فردی آنها چگونه به اهداف استراتژیک شرکت کمک میکند و برعکس. این نرم افزار مشابه یک ردیاب اهداف آنلاین برای تمامی سطوح شرکت عمل میکند.
OKR مخفف Objectives and Key Results و به معنای اهداف و نتایج کلیدی است. OKR چارچوبی را برای کسبوکارها فراهم میکند تا از طریق تعیین اهداف ساده و مشارکتی، استراتژیهای مورد نظر خود را اجرا و به آنها دست یابند. OKR ها به بسیاری از سازمانها، از جمله گوگل، کمک کردهاند تا اولویتهای خود را مشخص و همراستایی داخلی را ایجاد کنند و در نهایت مسئولیتپذیری را افزایش دهند. اهداف و روش OKR در دهه ۱۹۷۰ توسط مدیرعامل اینتل، اندرو گروو، توسعه یافت. او این مفهوم را به یکی از موفقترین فروشندگان شرکت، جان دوئر، آموزش داد. دوئر بعدها در هیئتمدیره گوگل خدمت کرد و این مفهوم را به بنیانگذاران گوگل، لری پیج و سرگی برین، معرفی کرد. گوگل در سال ۱۹۹۹ OKR را پیادهسازی کرد و از آن زمان تاکنون هر فصل از آنها استفاده کرده است. سازمانهای جهانی، از جمله دیزنی، سامسونگ و آمازون، اکنون از OKR برای تمرکز منابع و دستیابی به اهداف خود استفاده میکنند.
با انتخاب بهترین نرم افزار OKR برای نیازهای خود، میتوانید از مزایای زیر بهرهمند شوید:
بهبود همراستایی و شفافیت اهداف: نرم افزار OKR اطمینان حاصل میکند که همه در سازمان از اهداف استراتژیک شرکت و نقش خود در دستیابی به آنها آگاه باشند. این وضوح، حس هدفمندی و جهتگیری را تقویت میکند و باعث افزایش مشارکت و بهرهوری در میان کارکنان میشود.
تمرکز و اولویتبندی بهتر: با تعریف واضح اهداف و نتایج کلیدی، نرم افزار OKR به تیمها و افراد کمک میکند تا روی وظایف مهم تمرکز کنند. این اولویتبندی تضمین میکند که منابع بهصورت کارآمد تخصیص داده شوند و نتایج بهتری برای کسبوکار به همراه داشته باشند.
ارتباط و همکاری بهتر: نرم افزار OKR بستری را برای بحثهای مداوم درباره اهداف، پیشرفتها، چالشها و موانع فراهم میکند. این موضوع همکاری در سطوح مختلف سازمان را بهبود میبخشد، موانع بین بخشها را از بین میبرد و فرهنگی از کار تیمی و موفقیت مشترک ایجاد میکند.
پیگیری پیشرفت در زمان واقعی: قابلیت نظارت بر پیشرفت به سمت اهداف در زمان واقعی، امکان تنظیمات سریع را فراهم میکند و همه را از دستاوردها یا نقاط نیازمند توجه آگاه میسازد. این بازخورد فوری برای حفظ انگیزه و بهبود مداوم حیاتی است.
تصمیمگیری مبتنی بر داده: به لطف ویژگیهای جامع تجزیه و تحلیل و گزارشدهی، نرم افزار OKR بینشهای ارزشمندی در مورد روندهای عملکرد و نقاط نیازمند بهبود ارائه میدهد. این رویکرد مبتنی بر داده، از تصمیمگیری آگاهانه، برنامهریزی استراتژیک و اجرای استراتژی پشتیبانی میکند و تلاشها را با اهداف کسبوکار همسو میسازد.
با استفاده از قدرت نرم افزار OKR، سازمانها میتوانند کارایی عملیاتی خود را بهبود دهند، فرهنگ عملکرد بالا را تقویت کنند و در محیط رقابتی کسبوکار، رشد پایدار را بهدست آورند.
نرم افزار OKR برای کمک به شما در تعیین، پیگیری و دستیابی به اهداف سازمانی طراحی شده است. استفاده از این نرم افزار به همراستا کردن اهداف کلان شرکت در تیمهای مختلف کمک میکند و اطمینان حاصل میکند که همه در جهت یک هدف مشترک حرکت میکنند. در اینجا مهمترین ویژگیهایی که باید در نرم افزار OKR بهدنبال آن باشید تا موفقیت شرکت شما تضمین شود، آورده شده است:
پیگیری پیشرفت، هسته اصلی نرم افزار OKR است. به همین دلیل، تمام سیستمهای موجود در این لیست ابزارهایی برای پیگیری پیشرفت اهداف تیمی و فردی دارند، که برخی از آنها دارای ویژگیهای پیشرفتهتر هستند.
بهترین نرم افزار OKR باید ابزارهایی برای تجسم چگونگی ارتباط OKR های فردی و شرکت با اهداف بالاتر داشته باشند، مانند نقشههای هدف یا ساختارهای هدف سلسله مراتبی. این ابزارهای تجسمی به هم راستایی مسئولیتهای فردی با اهداف بزرگتر شرکت کمک میکنند تا به کارمندان یک دید کلی از چگونگی مشارکت فعالیتهای روزانهشان در موفقیت نهایی شرکت بدهند.
بسیاری از سیستمها انواع مختلفی از قالبها را ارائه میدهند تا تنظیم OKR ها متناسب با نیازهای خاص شرکت شما آسانتر شود و سرعت پیادهسازی نرم افزار افزایش یابد.
بسیاری از نرم افزارهای OKR پیشرفت OKR را با ارزیابی عملکرد کارمندان مرتبط میکنند. این ممکن است شامل ابزارهایی برای جلسات یکبهیک یا بهروزرسانیهای خودکار پیشرفت اهداف باشد. برخی از سیستمها با گیمیفیکیشن تکمیل اهداف، انگیزه کارمندان را برای دستیابی به معیارهای کلیدی افزایش میدهند.
این ابزارها شامل نظرسنجیهای دورهای کارکنان، بازخورد 360 درجه و ابزارهای مشارکت کارکنان است که احساسات بازخورد را برای کشف معانی عمیقتر مانیتور میکنند. این ویژگیها به جزئیات بررسی شده و هرگونه ویژگیهای ارتباط همکار به همکار که فرهنگ بازخورد مداوم را ترویج میکنند، مانند بررسیهای هفتگی و سایر اعلانهای بازخورد، مشخص شدهاند.
همکاری کلید اطمینان از این است که همه با هم برای رسیدن به اهداف مشترک کار میکنند. ابزارهای همکاری مانند تخصیص وظایف، نظرات، رشتههای بحث، ابزارهای بررسی و ادغام با سایر پلتفرمهای ارتباطی مانند ایمیل، اشتراکگذاری بهروزرسانیها بین اعضای تیم را آسانتر میکنند.
یکی دیگر از ویژگیهای مفید، توانایی خودکارسازی اعلانها و یادآوریها است تا اطمینان حاصل شود که کارکنان شما از وظایف و مهلتهای مرتبط با OKR خود آگاه باشند.
نرم افزار OKR مدرن باید از طریق اپلیکیشنهای موبایل یا رابط کاربری سازگار با موبایل قابل دسترسی باشد تا کاربران بتوانند به OKR های خود در هر زمان و مکانی دسترسی داشته باشند. این نوع دسترسی باعث میشود کارمندان شما بهروز و درگیر بمانند و تجربه کاری بهتری داشته باشند.
نظارت بر تحلیلها برای کمک به تصمیمگیریهای آگاهانه و تنظیم اهداف مهم است. نرم افزار OKR شامل گزارشهای داخلی و داشبوردهای پیگیری است که این فرآیند را سادهتر میکنند تا در زمان شما صرفهجویی شود.
این مجموعه ویژگیها شامل ابزارهایی برای رمزگذاری دادهها، پشتیبانگیری و بازیابی اطلاعات، احراز هویت دو مرحلهای (2FA)، کنترل دسترسی مبتنی بر نقش (RBAC) و بررسیهای منظم تطابق امنیتی است. این ویژگیها برای حفاظت از اطلاعات حساس مربوط به اهداف و عملکرد شرکت شما ضروری هستند.
یکپارچهسازی نرم افزارها میتواند به استفاده بهتر از دادههای شما کمک کند. سیستمهای کلیدی قابل توجه شامل نرم افزار مدیریت عملکرد، نرم افزار مدیریت استعدادها یا سیستمهای مدیریت کارکنان هستند. اگر یکپارچهسازیهای بومی در دسترس نباشد، API که از یکپارچهسازیهای سفارشی پشتیبانی میکند نیز بسیار مفید است.
انتخاب نرم افزار OKR مناسب یک تصمیم استراتژیک است که میتواند تاثیر بسزایی بر موفقیت شرکت شما بگذارد. بهدنبال این ویژگیها باشید تا اطمینان حاصل کنید که نرم افزار نیازهای شما برای پیگیری اهداف کلان شرکت، اولویتبندی اهداف اصلی و تضمین همراستایی اهداف را برآورده میکند. ابزار مناسب نه تنها در تعیین اهداف بلند پروازانه کمک میکند، بلکه در دستیابی به آنها نیز با ترویج فرهنگ شفافیت، همکاری و بهبود مستمر موثر است.
تا به اینجا دریافتیم که نرم افزار OKR چیست و چه مزایا و قابلیت هایی را برای شرکت و یا سازمان شما فراهم می کند. در این بخش قصد داریم چند نمونه موفق از شرکت های بزرگ جهان که از نرم افزار OKR و این سیستم بسیار کاربردی استفاده می کنند را مورد بررسی قرار دهیم.
شرکت موفقی مانند گوگل از سال ۱۹۹۹ از OKR استفاده میکند، زیرا این سیستم به آنها کمک کرده است تا از یک شرکت با ۴۰ کارمند به شرکتی با ۶۰,۰۰۰ کارمند تبدیل شوند.گوگل مدت طولانی است که از چارچوب OKR استفاده میکند زیرا نتایج قابل توجهی از آن دریافت کرده است. آنها اهداف بلندپروازانهای تعیین میکنند و نتایج کلیدی خود را در پایان هر فصل بر اساس مقیاس ۰ تا ۱.۰ ارزیابی میکنند. این شرکت به شدت به شفافیت OKR اعتقاد دارد و معتقد است که همه حق دارند ببینند سایر کارکنان چه کارهایی انجام میدهند. به نظر آنها، OKR هایی که در محدوده ۰.۶ تا ۰.۷ قرار دارند موفقیتآمیز در نظر گرفته میشوند، زیرا اگر کسی به طور مداوم نمره ۱.۰ را کسب کند، نشاندهنده این است که اهداف او آن قدرها هم بلند پروازانه نیستند. علاوه بر اینها گوگل نمرات پایین OKR را چیز بدی نمیداند، زیرا این نمرات به عنوان داده برای تعیین OKR های فصل بعدی استفاده میشود.
لینکدین نیز یکی دیگر از شرکت هایی است که از OKR استفاده میکند. این چارچوب برجسته به آنها کمک کرده است تا در مدت زمان محدودی به شرکتی با ارزش ۲۰ میلیارد دلار تبدیل شوند. مدیرعامل لینکدین، جف وینر، معتقد است که مسئولیت کسبوکار این است که جهتگیریهای واضحی به رهبران خود ارائه دهد، زیرا بهترین مقصدها نیاز به چشمانداز و ماموریت روشن دارند. به گفته وینر، یک رهبر خوب میتواند تیم را با مربیگری، ارائه استراتژی، تعریف اهداف واضح و نتایج قابل اندازهگیری بالا ببرد. او معتقد است که OKR باید در مدت زمان محدود به دست بیایند و کل تیم را برای تعیین اهداف چالشبرانگیز تشویق کنند. او ترجیح میدهد که تعداد OKR در هر فصل بین ۳ تا ۵ باشد. برای پیگیری پیشرفت OKR، وینر جلسات هفتگی با کارکنان برگزار میکند که شامل سه ساعت زمان ملاقات و یک جلسه کامل روزانه است. هدف این جلسات این است که او به روز بماند و ببیند کارکنان چگونه به سمت اهداف کسبوکار پیش میروند. او از کارکنان میخواهد تا نظرات خود را در مورد دستاوردهایی که در هفته گذشته کسب کردهاند، به اشتراک بگذارند تا به متمرکز ماندن و ادامه دادن به کارهای خوب لینکدین کمک کند.
هواوی، که یکی از بزرگترین شرکتهای مخابراتی جهان است، از استراتژی قدیمی KPI ها به OKR منتقل شد تا موفقیت کسبوکار خود را به سطح بعدی بالا ببرد. هواوی از سیستم KPI برای پیگیری موفقیت کسبوکار خود استفاده میکرد، اما این سیستم برای آنها چندان موفقیتی حاصل نمی کرد. دلیل اصلی این است که در سیستم KPI، هدفگذاری به عنوان نقطه شروع و ارزیابی عملکرد به عنوان نقطه پایان تعیین میشود، اما امکان روشن کردن ارزش اهداف برای کارکنان وجود ندارد. در سال 2023، آنها تصمیم به انتقال به OKR را گرفتند، زیرا متوجه شدند که بسیاری از سازمانها از OKR ها برای دستیابی به اهداف خود با موفقیت استفاده میکنند. با استفاده از این روش، توانستند اهداف قابل دستیابی تعیین کنند که در مدت زمان مشخصی به آنها دست یافتند. این امر به آنها کمک کرد تا عملکرد کسبوکار خود را با همراستا کردن تمام کارکنان افزایش دهند تا بتوانند به طور مشترک بر روی اهداف کسبوکار کار کنند.
اگر تحقیقات خود را انجام داده باشید، احتمالا میدانید که OKR توسط گوگل معروف شدهاند. بسیاری از شرکتهای بزرگ فناوری، مانند گوگل، مایکروسافت، توییتر و حتی نتفلیکس، از چارچوب OKR برای تعیین و پیگیری اهداف در کسبوکار خود استفاده میکنند. اما اینکه این شرکتها OKRها را محبوب کردهاند به این معنی نیست که فقط برای شرکتهای بزرگ مناسب هستند. چه شما صاحب یک مرکز نگهداری و مراقبت از حیوانات باشید، چه یک مدیر اجرایی میلیونر یا یک فرد عادی، نرم افزار OKR ممکن است همان قطعه گمشده برای موفقیت فردی یا کسبوکار شما باشند. تیمهای کوچکتر ممکن است به دلیل انعطافپذیری و پیچیدگی کمتر، نرم افزار OKR را راحتتر پیادهسازی کنند. شرکتهای بزرگتر میتوانند با سیستم و نرم افزار OKR رشد سریعتری تجربه کنند، زیرا تلاشهای ترکیبی افراد بیشتر معمولا نتایج سریعتری به همراه دارد.از آنجا که OKRها مقیاسپذیر و قابل انطباق با تقریبا هر شرکت یا فردی هستند، پاسخ به این سوال که "چه کسانی از OKR ها استفاده میکنند؟" این است که: تقریبا هر کسی!
با وجود مزایای بسیار، به راحتی میتوان فهمید که چرا شرکتهای پیشرو از سیستم ها و نرم افزار OKR به عنوان بخشی از استراتژی خود استفاده میکنند. در اینجا چند مزیت کلیدی استفاده از نرم افزار OKR آورده شده است:
افزایش انگیزه: نرم افزار OKR یک روش هدفگذاری فراگیر است که به تیمها اجازه میدهد تا در مورد آنچه روی آن کار میکنند نظر بدهند، در نهایت این امر به آنها برای دستیابی به اهداف خود انگیزه میدهد.
تیمهای همراستا: با نرم افزار OKR ، نیروی کار شما به وضوح اهداف شرکت و چگونگی مشارکت تلاشهای خود در این اهداف را درک میکنند. اهداف عمومی هستند، بنابراین هر کسی میتواند آنها را ببیند.
افزایش درآمد: نرم افزار OKR برای بهبود عملکردها طراحی شدهاند و عملکرد بهتر در شرکتهای انتفاعی به افزایش درآمد نیز منجر میشود.
بینشهای بهتر: برخلاف ارزیابیهای عملکرد سالانه، نرم افزار OKR هر هفته بازخورد ارائه میدهد و به افراد کمک میکند تا مشکلات را زودتر شناسایی و حل کنند.
نرم افزار OKR می تواند به شما در سازماندهی اهداف و مقاصد خود در هر سطح از شرکت کمک کند. برای کمک به شما در تشخیص اینکه کدام نرم افزار OKR به بهترین وجه با نیازهای شما مطابقت دارد، باید ابتدا کاربران کلیدی خود را مشخص کنید و چالش های خاص آنها را مستند کنید. همانطور که در فرآیند انتخاب نرم افزار OKR منحصر به فرد خود کار می کنید، نکات زیر را در نظر داشته باشید:
چه مشکلی را میخواهید حل کنید - با شناسایی شکاف ویژگیهایی که میخواهید پر کنید، شروع کنید تا ویژگیها و عملکردهایی را که نرم افزار OKR باید ارائه دهد، مشخص شود.
چه کسی نیاز به استفاده از آن دارد - برای ارزیابی هزینه و الزامات، در نظر بگیرید که چه کسی از نرم افزار استفاده خواهد کرد و به چه تعداد مجوز برای دسترسی نیاز دارید. شما باید ارزیابی کنید که آیا فقط مدیران ارشد و رهبران تیم شما نیاز به دسترسی دارند یا کل لیست کارکنان شما. پس از مشخص شدن این موضوع، رتبهبندی نیازهای کاربران مختلف برای شناسایی اولویتهای کلیدی خود برای کاربران، مدیران و کارمندان قدرتمند نرم افزار OKR نیز مفید است تا اطمینان حاصل شود که همه آنها برآورده شدهاند.
با چه ابزارهای دیگری کار میکند - مشخص کنید چه ابزارهایی را جایگزین میکنید، چه ابزارهایی باقی میمانند و ابزارهایی را که باید با آنها ادغام کنید، مانند سیستمهای مدیریت عملکرد، پلتفرمهای تشخیص کارمند یا ابزارهای ردیابی کار. شما باید تصمیم بگیرید که آیا یکپارچه سازی این ابزارها امکان پذیر است یا اینکه می توانید چندین ابزار را با یک سیستم جدید جایگزین کنید.
چه نتایجی مهم هستند - قابلیتهایی را که میخواهید به دست آورید یا بهبود دهید و اینکه چگونه موفقیت را اندازهگیری میکنید را مرور کنید. به عنوان مثال، ممکن است بخواهید بهره وری فردی و مسئولیت پذیری را افزایش دهید و در نهایت کار تیمی را بهبود بخشید.
چگونه در سازمان شما کار میکند - انتخاب نرم افزار را در کنار جریانهای کاری و سیستمهای موجود خود در نظر بگیرید. ارزیابی کنید که چه چیزی به خوبی کار می کند و هر بخش چه مشکلی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
به یاد داشته باشید، هر کسب و کاری متفاوت است. بنابراین فکر نکنید که ابزار OKR فقط به دلیل محبوبیت برای سازمان شما کار خواهد کرد.
نرم افزار OKR (اهداف و نتایج کلیدی) ابزاری است که شرکتها از آن برای تعیین و پیگیری اهداف سازمانی استفاده میکنند و در عین حال شفافیت، دیدپذیری و همراستایی اهداف را در تمام سطوح سازمان بهبود میبخشد. این نرم افزار چارچوبی را فراهم میکند که به کمک آن استراتژی و اهدافی تدوین میشوند تا اهداف فردی و تیمی را به اهداف کلان سازمان متصل میکند. نرم افزار OKR دارای مزایای متعددی است که شامل: بهبود همراستایی و شفافیت اهداف، تمرکز و اولویتبندی بهتر، ارتباط و همکاری بهتر، پیگیری پیشرفت در زمان واقعی و تصمیمگیری مبتنی بر داده می شود. این نرم افزار برای کمک به شما در تعیین، پیگیری و دستیابی به اهداف سازمانی طراحی شده است؛ از این جهت دارای امکانات و ویژگی هایی بسیاری نظیر: ابزارهای پیگیری پیشرفت، نقشههای هدف سلسله مراتبی، قالبهای قابل تنظیم OKR، تحلیل و گزارشدهی و… می باشد. برای اینکه بدانید چگونه باید یک نرم افزار OKR را انتخاب کنید، لازم است به پرسش هایی اعم از: چه مشکلی دارید؟ چه کسانی نیاز به استفاده از این ابزار دارد؟ با چه ابزارهای دیگری کار می کنید؟ چه نتایجی مهم هستند؟ چگونه در سازمان شما استفاده می شود؟ را پاسخ دهید.
در این مقاله با توجه به اهمیت نرم افزار OKR در هر کسب و کاری، به تعریف و بررسی مزایای آن پرداختیم. از این رو برای سفارش طراحی و کدنویسی انواع وبسایت، نرم افزار، اپلیکیشن و ابزارهای مورد نیاز کسبوکار یا سازمان خود میتوانید به وبسایت کدالین مراجعه کنید و چنانچه در این مورد سوالی دارید با ما در ارتباط باشید. خوشحال میشویم نظرات و دیدگاههای خود را با ما به اشتراک بگذارید.
نرم افزار OKR چگونه مقیاس پذیری را مدیریت می کند؟
نرم افزار OKR چگونه همسویی با ارزش های شرکت را انجام می دهد؟
برچسب ها
نظرات (1)
موضوعات مرتبط
پستهای اخیر
نرم افزار سی آر ام (CRM) ...
2024/06/02طراحی وبسایت با هوش ...
2024/07/01نرم افزار(software) چیست؟
2024/07/27نرم افزار سی آر ام چه ...
2024/06/09برنامه وفاداری مشتری ...
2024/02/21
بسیار عالی